L’Ampa és una associació que compleix dues funcions principals:
– D’una banda, com a representant de les famílies, és el mediador principal d’aquestes amb el centre. Durant les reunions mensuals que manté amb l’equip directiu pot comunicar les preocupacions e interessos que els seus membres ens fan arribar pels nostres canals de contacte.

– D’altra banda, dona suport a les famílies i a l’institut en aquells aspectes que escapen a la competència del centre, ja sigui organitzant activitats extraescolars, xerrades pedagògiques o ajudant en les festes (graduacions, xocolatades, etc..) i en la compra de material no didàctic com poden ser els tendals del pati.

Aquestes ajudes són dinàmiques i han anat variant al llarg dels anys d’acord amb les necessitats dels seus membres o del propi institut. En els darrers anys un dels projectes on més esforços s’hi van invertir va ser el projecte de reutilització de llibres. Donat que ara la majoria d’assignatures no fan servir llibres en paper, aquest projecte ha deixat de tenir sentit.

En contrapartida podem dedicar molts esforços als altres projectes i, en particular, a un dels projectes del qual n’estem especialment orgullosos, el Projecte d’Activitats Extraescolars. Aquest projecte, en els darrers cursos, ha permès als alumnes que necessitaven classes de repàs d’anglès, de matemàtiques, de física o de química, d’accedir a aquestes pagant el 50% del seu cost. De fet, d’aquestes classes penseu que es beneficien tots els alumnes ja que, els alumnes amb més dificultats reben el suport que necessiten, els nivells a la classe s’homogeneitzen i els professors poden preparar classes més equilibrades sense por a deixar-se cap alumne pel camí.

Tal i com ja ho estem fent des de l’inici de la pandèmia al març del 2020, les activitats començaran a fer-se online. Esperem que, conforme avança el curs escolar, es vagin relaxant les mesures sanitàries i puguem tornar a fer-les presencials. No obstant, hem de dir que les classes online estan funcionant molt bé, són eficaces i ens permeten ser independents dels horaris d’obertura del centre. Durant el curs 2020-2021 el percentatge d’alumnes de repàs aprovats a final de curs va ser del 100%.

Per últim, voldríem recordar-vos que l’Ampa es finança mitjançant les quotes anuals de les famílies i de subvencions que rebem de l’ajuntament de Sant Pere de Vilamajor. Aquest finançament reverteix completament en la totalitat del alumnes del centre però això només serà possible de mantenir si, com fins ara, la gran majoria de les famílies són sòcies, altrament aquesta reinversió s’haurà de replantejar.

La inscripció a l’Ampa de l’institut Vilamajor és anual i la quota és de 20€ per família. Al començament de cada any escolar us demanem de renovar-la per actualitzar les dades dels alumnes. Tot i que la inscripció és voluntària, pensem que és important per a tots els nois i noies del centre que la majoria de les famílies s’hi inscriguin.

     

    Si és el primer cop que us inscriviu a l'ampa de l'institut, deixeu el camp buit.